Δελτίο Τύπου

Το Βολτ για την υπόθεση Θέμη Χειμάρα


Στο Βολτ για άλλη μια φορά παρακολουθούμε τις σκανδαλώδεις εξελίξεις. Αυτή τη φορά σχετικά με την υπόθεση του Θέμη Χειμάρα, πρώην βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον βουλευτή ο οποίος παραιτήθηκε μετα τις αποκαλύψεις ότι η εταιρεία του συνεργάστηκε με το δημόσιο και εισέπραξε περί τις 400.000 ευρώ έπειτα από απευθείας αναθέσεις, κάτι το οποίο αντιβαίνει στο βουλευτικό ασυμβίβαστο. 

Τα λόγια για τα σκάνδαλα της κυβέρνησης των «Αρίστων» αρχίζουν και στερεύουν μιας και τίποτα δεν μας εκπλήσσει πλέον. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τις δραστηριότητες του βουλευτή της παρά το γεγονός ότι στις απευθείας αναθέσεις υπάρχει και μία από το δήμο Λαμίας, ο δήμαρχος της οποίας υποστηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο εν λόγω πρώην βουλευτής να είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Η κυβέρνηση του σκανδάλου Πάτση, των ρεκόρ στα έξοδα των μετακλητών και στις απευθείας αναθέσεις των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, συνεχίζει απτόητη να ρημάζει τα δημόσια ταμεία αναθέτοντας ξεδιάντροπα απευθείας έργα ακόμα και σε βουλευτές της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, εκτός από το να καταδείξει ακόμα μια φορά την πλήρη σήψη και διαφθορά που διέπει την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει και την πλήρη θεσμική ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι αγνόησαν ξανά τις παράνομες δραστηριότητες βουλευτή της κυβέρνησης. Ξανατονίζουμε συνεπώς, την ανάγκη της πλήρους αποκομματικοποίησης τόσο της δημόσιας διοίκησης όσο και των Επιτροπών που λειτουργούν ως ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Κυβέρνηση και στους Βουλευτές, με την στελέχωση ατόμων με 5ετείς θητείες και ηλεκτρονικές συνεντεύξεις (“double blind”)  στα πρότυπα Διεθνών Οργανισμών.