Βόλτερς

Η ιστορία του Βολτ στην Ελλάδα

Το Volt Ελλάδας / Volt Greece υπάρχει από το 2018, όταν κάποιοι ανήσυχοι νέοι αφού έμαθαν για το Volt Europa, αποφάσισαν να ξεκινήσουν το ελληνικό του τμήμα! Εντός του 2021 η ομάδα μας μεγάλωσε, οργανώθηκε και πραγματοποίησε ανοιχτές εκδηλώσεις. Παράλληλα, ήμασταν παρόντες στις διαδικασίες του Volt Europa, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση της Λισαβόνας τον περασμένο Οκτώβριο όπου εξελέγη η νέα ηγεσία του κινήματός μας.

Κι αν το 2021 ήταν η χρονιά της οργάνωσης, το 2022 για το Βολτ Ελλάδας αποτελεί το ξεκίνημα μιας εποχής. Τα μέλη για πρώτη φορά αυξάνονται εκθετικά, οι συζητήσεις με όμορους πολιτικούς χώρους έχουν ξεκινήσει, και η προβολή του Βολτ στα ελληνικά media είναι γεγονός.

Πέρα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη – που αποτελούν τους πυρήνες της ομάδας μας – εθελοντές του Βολτ βρίσκονται στην Πάτρα, τη Λάρισα, την Πάρο, τα Γρεβενά, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, τη Μάνη Λακωνίας καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πού βρισκόμαστε σήμερα

Στο Βολτ Ελλάδας ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για ένα μεγάλο, ανοικτό, ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.

Από τον Ιούλιο του 2022 υπάρχουν για πρώτη φορά εκλεγμένα όργανα, υπεύθυνα για τη λήψη αποφάσεων και τη χάραξη πολιτικής πορείας ως το συνέδριο.

Θέλουμε η επίσημη ίδρυση του κόμματος μας στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει ανανέωση, νέες ιδέες και ελπίδα για μια διαφορετική Ελλάδα, μια διαφορετική Ευρώπη. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους νέους, όσους και όσες άφησαν τη χώρα και έζησαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, τα κομμάτια της κοινωνίας εκείνα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, αλλά και όσους έχουν απογοητευτεί από τον τρόπο που ασκείται σήμερα η πολιτική. Είμαστε ένα κόμμα πανευρωπαϊκό, προοδευτικό, πραγματιστικό.

Έλα μαζί μας

Το Βολτ φιλοδοξεί να γίνει ένα κόμμα εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα, προσωποκεντρικά, Ελληνικά κόμματα. Φιλοδοξεί να γίνει ένα bottom-up, grassroots κίνημα, που αντλεί τη δύναμή του από τα απλά μέλη του.

Σήμερα, στο Βολτ λειτουργούν δεκάδες ομάδες εργασίας:

  1. Ομάδες Πολιτικής, για κάθε τομέα πολιτικής
  2. Ομάδα Επικοινωνίας
  3. Ομάδα Κοινότητας
  4. Ομάδα Επέκτασης
  5. Ομάδα Οδικού Χάρτη
  6. Ομάδα Οικονομικής Διαχείρισης

και πολλές άλλες.

Στόχος μας είναι κάθε νέο μέλος να αξιοποιείται στην ομάδα εργασίας εκείνη που ταιριάζει στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του.

Αν νιώθεις ότι το όραμα του Βολτ σε αντιπροσωπεύει, αν νιώθεις ότι θέλεις να γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις για μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη Ευρώπη, έλα μαζί μας! Είμαστε πάντα έτοιμοι να υποδεχτούμε με χαρά νέους ανθρώπους με κοινές αξίες και ιδέες. Μην περιμένεις άλλο: