Δελτίο Τύπου
Το Βολτ στον εκλογικό Συνασπισμό Πράσινο και Μωβ


Το Βολτ δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 σε μια εποχή που η ελληνική αλλά και η ευρωπαϊκή κοινωνία μαστίζεται από κρίση αξιών, αύξηση του λαϊκισμού, την διάδοση της ρητορικής του φόβου και την ενεργειακή κρίση που προέρχεται από την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με σκοπό να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Το Βολτ Ελλάδας ανήκει στο Ευρωπαϊκό Βολτ, το πρώτο πανευρωπαϊκό κόμμα με πάνω από 100 εκλεγμένους εκπροσώπους σε όλη την Ευρωπαΐκή Ένωση. Δημιουργήθηκε σαν την απάντηση στην άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων που υπονομεύουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και σπρώχνουν τα κράτη μέλη προς ένα κρατικό αμυντισμό που υποσκάπτει την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα.

Στη μάχη αυτή για την προάσπιση των κεκτημένων μας, την πάταξη της διαφθοράς, την διεκδίκηση της ισονομίας, την δημιουργία θεσμών διαφάνειας, την οικονομική ευρωστία των πολιτών, την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία κάθε είδους ζωής βρήκαμε συμμάχους στα κόμματα και τις κινήσεις των Οικολόγων Πράσινων, των Πράσινων, των Πειρατών, της Πράσινης Αλληλεγγύης, του Κόμματος για τα Ζώα και του Κύκλου.

Αντιλαμβανόμενοι την πρόκληση που παρουσιάζει η δημιουργία ενός χώρου που να εκφράζει τις πραγματικές προκλήσεις των καιρών και όχι τη ψευδή ρητορική του διχασμού και του παλαιοκομματισμού, προχωρήσαμε στην δημιουργία της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ». Με στόχο να προσφέρουμε στους Έλληνες πολίτες μια εναλλακτική και προπάντων βιώσιμη πρόταση συμμετοχής στην πολιτική.

Χριστίνα Κουτσούμπα

christina.koutsoumpa@volteuropa.org

+306944580414

Μάνος Αυγερινός

emmanouil.avgerinos@volteuropa.org

+306946507104