Εξέλιξη Υπόθεσης Παρακολουθήσεων

📍 Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, με αφορμή τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τις παραιτήσεις άμεσων συνεργατών και προσωπικών επιλογών του πρωθυπουργού όπως και τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του θέματος.

📍 Δυστυχώς, οι εξηγήσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς δεν απάντησε σε κανένα ουσιαστικό σχετικό ερώτημα και αναλώθηκε στη διασπορά θεωριών συνωμοσίας σχετικά με ξένα συμφέροντα τα οποία απειλούν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

📍 Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί τις απαντήσεις των ελληνικών αρχών για τις παρακολουθήσεις και ζητάει τη διεξοδική εξέταση της υπόθεσης ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση. Πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σειρά τους ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που ρίχνει βαριές σκιές στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα.

📍 Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός με τις επιλογές του και την υιοθέτηση του επιτελικού κράτους ως μοντέλου διακυβέρνησης φέρει τεράστια ευθύνη για την εν λόγω υπόθεση. Ζητούμε, επομένως, την παραίτησή του μιας και οι μέχρι τώρα κινήσεις του δεν συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν τον θεωρούμε ικανό να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.