Δελτίο Τύπου

Συνάντηση του συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ Δομήνικου Χρυσίδη με τον Ευρωβουλευτή του Volt Damian Boeselager


Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν ο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης με τον Ευρωβουλευτή του Volt Damian Boeselager, στο γραφείο του Ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο κ. Boeselager για τις πρόσφατες εξελίξεις στη συμμαχία.

Ο Συνεπικεφαλής του Πράσινου & Μωβ έθεσε τα θέματα που η συμμαχία έχει ψηλά στην ατζέντα της: Διαφθορά, μεταναστευτικό, πράσινες πολιτικές για την περιβαλλοντική προστασία και την  οικονομική ανάπτυξη και ζήτησε τη στήριξη του Ευρωβουλευτή.

Ο Ευρωβουλευτής του Βολτ μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία της συμμαχίας των πράσινων κομμάτων, του Βολτ Ελλάδας , του Kόμματος για τα Ζώα, του Κύκλου και των Πειρατών, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο σχήμα  στις επικείμενες εκλογές. Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο θέμα της διαφθοράς και του Qatargate,  ο Damian είπε ότι «τα κόμματα εξουσίας μπλοκάρουν τις διαδικασίες μεταρρύθμισης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έχουμε δρομολογήσει, είμαστε χαρακτηριστικά πίσω στη διαδικασία και υπερβολικά αργοί. Οφείλουμε να επιταχύνουμε αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων. Πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση σε όλες τις επιτροπές».

Από την πλευρά του Βολτ Ελλάδας τονίστηκε ότι τo Qatargate κλόνισε την εμπιστοσύνη των νέων ατόμων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ότι προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει γρήγορα να κινηθούμε, ώστε να την ξανακερδίσουμε. Η λύση είναι η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, κάνοντας όλες τις διαδικασίες πιο διαφανείς.