Ζωή – Νεκταρία Αρβανίτη, Β3′ Νότιος Τομέας Αθηνών

H Ζωή Αρβανίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά  ενός μπέμπη. 

Έμεινε για πολλά χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, τη δεύτερη πατρίδα της. 

«Το διάλεξα και με διάλεξε γιατί μοιάζει με την Πάτρα μου», συνηθίζει να λέει όταν τη  ρωτούν: «Γιατί στο Φάληρο;». «Η ζωή τα έφερε έτσι, ίσως γιατί μπορείς κι εδώ να μυρίσεις  τη θάλασσα στο πρωινό αεράκι…». 

Σπούδασε δημοσιογραφία και, ως λάτρης της διά βίου μάθησης, ολοκλήρωσε κατά τη  διάρκεια της πορείας της, κύκλους μαθημάτων, πρώτων βοηθειών και διάσωσης,  σκηνοθεσίας, εγκληματολογίας και άλλων. 

Εργάστηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται για γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων. 

Είναι διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της ActionAid και του WWF και  ακτιβίστρια, υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων για ανθρώπους και ζώα. «Να σώσουμε τον  πλανήτη». 

Το 2014, έγινε πρώτη φορά μέλος πολιτικού κόμματος και αυτό ήταν Το Ποτάμι, με το οποίο  συμμετείχε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφια βουλευτής Αχαΐας. Μέσα από αυτή  τη διαδικασία γνώρισε από πρώτο χέρι την πολιτική σκέψη στη χώρα και ονειρεύτηκε τις  αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν για να βελτιώσουν την κοινωνία, σύμφωνα με το πώς  οραματίζεται τον κόσμο που θέλει για εκείνη και τα παιδιά της. 

Διετέλεσε υπεύθυνη Νοτίου Τομέα για Το Ποτάμι, Γραμματέας Παλαιού Φαλήρου και μέλος  της ΜΕΣΥΑ και του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος. 

Συμμετείχε και στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Εμείς για το Φάληρο», ως υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος.  

Οι πολιτικές ανησυχίες της συνεχίστηκαν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος «Εμείς» το 2020 και στη συνέχεια, με το «Volt Europa» και με το «Βολτ» Ελλάδας, με το οποίο  εντάχθηκε στον συνασπισμό «Πράσινο & Μωβ» και μπορεί έτσι στις επικείμενες βουλευτικές  εκλογές, να συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, γιατί τώρα έχει ακόμα  περισσότερους λόγους να αγωνιστεί γι’ αυτό. 

Πρόσφατα, εξελέγη στην Κ.Ε. του Βολτ.