Οδυσσέας Νεσλεχανίδης

Είμαι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ, 26 χρονών, απόφοιτος Πληροφορικής και βιοποριζόμενος ως προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών.

Διατέλεσα συντονιστής, μαζί με την Κατερίνα Κοντοπίδου, της Ομάδας Επικοινωνίας του Βολτ, κατά την πρώτη εκλογικη μας κάθοδο στις διπλές εθνικές εκλογές του 2023.

Τα διαβάσματα μου είναι στον κλασικό φιλελευθερισμό, και οι πολιτικές κοινότητες στις οποίες νιώθω περισσότερο ευπρόσδεκτος είναι αυτές του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοικτού κώδικα (ριζική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών), των ΛΟΑΤΚΙ και ανθρώπινων γενικώς δικαιωμάτων, της αυτοοργάνωσης (από Συνεταιρισμούς και ΚοινΣΕπ μέχρι καταλήψεις), και της οικολογίας όπου δεν αντιμετωπίζεται μονοθεματικά (κλιματική αλλαγή εις βάρος όλων των άλλων προβλημάτων).

Θεωρώ τον εαυτό μου μεταξύ άλλων και Ευρωπαίο, και πιστεύω ότι αυτή την ταυτότητα ασπάζονται πολλοί συνομήλικοι μου. Θεωρώ ότι το Βολτ μπορεί να αντλήσει τεράστια δυναμική από το γεγονός αυτό.

Όταν είχα ελεύθερο χρόνο, ασχολούμουν με τη ρητορική και τη φιλοσοφία, την άθληση στην ύπαιθρο, και ότι έβρισκα μπροστά μου φρέσκο κι αντισυμβατικό. Είμαι λάτρης του ορθού και ενσυναίσθητου λόγο, και στο Βολτ βρήκα αυτό ακριβώς που έψαχνα.