Κωνσταντίνος Καλαφατάκης, Α’ Ανατολικής Αττικής

Ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης είναι ιατρός, ερευνητής και ακαδημαϊκός δάσκαλος, και ο εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Βολτ Ελλάδας.

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. 

Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών στο διεθνές campus της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου. 

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με μετεκπαίδευση πάνω σε προηγμένες τεχνικές απεικόνισης του ανθρώπινου εγκεφάλου (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία) και διδακτορική έρευνα στην νευροενδοκρινολογία (Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Αγγλία). 

Έχει εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία (από το 2009) σε όλο το φάσμα των μεταφραστικών νευροεπιστημών με πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, επιστημονικά & κλινικά fora. 

Έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος Νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης και στο 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ. της Αθήνας, ενώ είναι συνεργαζόμενος ανώτερος ερευνητής στα Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, και παραμένει επίτιμος κλινικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της Αγγλίας. 

Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται τόσο η ιατρική εκπαίδευση όσο και η νεοφυής επιχειρηματικότητα στον κλάδο της βιοπληροφορικής/ βιοτεχνολογίας. 

Είναι μέλος πολλών ευρωπαϊκών ενώσεων βιοϊατρικών επιστημών, του βρετανικού ιατρικού συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών. 

Το 2019 υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ.