Ιωάννης Παπασούλης, Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

Ονομάζομαι Ιωάννης Παπασούλης και είμαι γεννημένος στην Αθήνα στις 21/11/1976.

Η καταγωγή μου είναι από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα από την ορεινή Ναυπακτία. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ενώ τα τελευταία έτη διαμένω στον Βύρωνα. Είμαι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και είμαι παντρεμένος με την Τσάλκου Ειρήνη ενώ έχουμε δυο
υπέροχες κόρες την Ίρις 13 ετών και την Εμμέλεια 9 ετών.

Οι εκπαιδευτικές μου γνώσεις ξεκίνησαν με την παρακολούθηση και την απόκτηση πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ διετούς φοίτησης ως Ειδικός Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing). Στη συνέχεια παρακολούθησα και έλαβα το πανεπιστημιακό μου πτυχίο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Παράλληλα με τις σπουδές μου παρακολούθησα πλήθος σεμιναρίων για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων αλλά και χρηματοοικονομικών.

Η εργασιακή μου εμπειρία ξεκίνησε το 1999 ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Η διάρκεια της ήταν σχεδόν 10 έτη με εξειδίκευση στην διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης Ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης συμμετείχα στην σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών για Ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Κατόπιν αυτού ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση στο χονδρικό εμπόριο αναλωσίμων ειδών για χώρους εστίασης. Τα τελευταία 20 έτη που δραστηριοποιούμαι σε αυτόν τον κλάδο μεγάλωσα την επιχείρηση μου
χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό δημόσιο αλλά και χωρίς δανειοδότηση από τράπεζες. Φυσικά οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλες κυρίως με την χρηματοοικονομική κρίση και μετέπειτα με το covid αλλά ευτυχώς με βάση τη σωστή διοίκηση η εταιρεία παραμένει ως σήμερα πετυχημένη.

Η συμμέτοχη μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη των χώρων εστίασης. Η πολυετής εμπειρία μου έχει διαγνώσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο και τα οποία όλες οι κυβερνήσεις απλώς τα επιδεινώνουν. Η υπερβολική άμεση και έμμεση
φορολόγηση, οι πολυάριθμοι ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού είναι κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα.

Οι συγκεκριμένες προτάσεις μου για την λύση αυτών των προβλημάτων θα ενισχύσουν τον κλάδο που συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία αλλά και στην συνολική απασχόληση του εργατικού δυναμικού ως υπάλληλοι αλλά και ως ιδιοκτήτες μικρομεσαίων καταστημάτων.

Ενδεικτικές προτάσεις

Η άμεση μείωση ειδικά των έμμεσων φόρων.

Η συγκέντρωση των ελεγκτικών μηχανισμών σε μια υπηρεσία.

Η συμμέτοχή των εργαζομένων σε κρατικά επιδοτούμενά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η ενίσχυσή της κλαδικής σύμβασης εργασίας.