Το Βολτ στηρίζει την Υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στην Αθήνα 


To Βολτ Ελλάδας χαιρετίζει την υποψηφιότητα του Χάρης Δούκας – Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων για τον Δήμο της Αθήνας.

Το Βολτ εκτιμά ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα πολιτικής καινοτομίας, που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της Αθήνας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιωσιμότητας και ψηφιακού εκσυγχρονισμού, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητά τους και αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες και τις χρόνιες πιέσεις που έχουν προκύψει από την περιβαλλοντική και κλιματική κρίση.  

Η επιστημονική κατάρτιση του Χάρη Δούκα, Καθηγητή Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με διακεκριμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα στα θέματα που συναπαρτίζουν τον πυρήνα της πολιτικής του πρότασης, δίνει αξιοπιστία στο φιλόδοξο πολιτικό του εγχείρημα.

Ταυτόχρονα, η στόχευσή των προτάσεών του για άμεσες παρεμβάσεις μικροκλίμακας (που συνοψίζεται στο σύνθημα «Αθήνα ΤΩΡΑ»), αναγνωρίζει ορθά την επείγουσα ανάγκη της πόλης να ενισχύσει την ανθεκτικότητα μέσω αποκεντρωμένων, εξισορροπιστικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως πανευρωπαϊκό παράδειγμα αστικής ετοιμότητας στις αβέβαιες προκλήσεις του μέλλοντος.

Το Βολτ, στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, θέτει στο επίκεντρο των πολιτικών του την κοινωνική ισότητα και την συμπερίληψη, την ενδυνάμωση του πολίτη, τις “έξυπνες” πόλεις και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στην αντίληψη αυτή, θεωρεί ότι η οραματική διακήρυξη του Χάρη Δούκα καλύπτει τα αιτήματα αυτά για την πόλη της Αθήνας και καλεί τους πολίτες του Δήμου Αθηναίων να πρωτοπορήσουν και να συνδιαμορφώσουν με την ψήφο τους το μελλοντικό πλαίσιο.

Μάνος Αυγερινός

emmanouil.avgerinos@volteuropa.org

+306946507104

Στέλλα Ψαρροπούλου

stella.psarropoulou@volteuropa.org

+306970124042