Το Βολτ για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2023

Το Βολτ Ελλάδας  παρακολούθησε τις εκλογές στις 21 Μαΐου, αφουγκράζεται το νέο πολιτικό σκηνικό που οι Έλληνες πολίτες επέλεξαν  και συγχαίρει την Νέα Δημοκρατία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι στη νέα Βουλή θα βρεθούν 71 εκλεγμένες γυναίκες, το οποίο αποτελεί αριθμό ρεκόρ εκπροσώπησης γυναικών στα έδρανα της Βουλής. 

Για μας ζητούμενο ήταν και  είναι η δημιουργία μιας σταθερής κυβέρνησής από τις πρώτες εκλογές. Δεν θέλουμε η χωρα μας να σέρνεται σε εκλογικές διαδικασίες όπως οι επαναληπτικές εκλογές οι οποίες πολώνουν, διχάζουν και κοστίζουν υπέρογκα ποσά για αποτελέσματα που θα μπορουσαν με συναίνεση και λογικές συνεργασίες να επιτευχθούν ήδη από τις εκλογές της Κυριακης 21 Μαΐου.

Το Βολτ Ελλάδος,  ισότιμο μέλος του Volt Europa, του μεγάλου κινήματος Ευρωπαίων πολιτών για μια ομόσπονδη, ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη πιστεύει ότι οι εκλογές ανέδειξαν πολύ έντονα την ανάγκη αναδιάταξης του πολιτικού μεσαίου χώρου στην Ελλάδα. Οι Ελληνες πολιτες έχουν κουραστεί από τις αδιεξοδες πολιτικες των παραδοσιακων σχημάτων σε αυτόν το χώρο και επιλέγουν με βάση το «μη χείρον βέλτιστον» προσδοκώντας σταθερότητα. 

Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν αποδείξει διαχρονικά πως θέτουν το συμφέρον τους υπεράνω του εθνικού. Δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν για να αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και μακρόπνοη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Η παιδεία ποτέ δεν ήταν πραγματική τους μέριμνα. Ο πολιτισμός το ίδιο. Ο κρατικός μηχανισμός διαρκώς διογκώνεται προκειμένου να βολευτούν «τα δικά μας παιδιά». Και επειδή όλα αυτά χρονίζουν, η αποχή από τα κοινά για πολλούς πολίτες αποτελεί πλέον μονόδρομο. Σε αυτήν τη χώρα ωστόσο υπάρχουν και πολίτες με όραμα, που αγωνιούν για τον τόπο τους, αποφασισμένοι να ηγηθούν ενός κινήματος αρχών και αξιών.  Σας καλούμε όλους να μην περιμένετε παθητικά τη λύση που θα έρθει από κάποιους άλλους, να πάρετε την πολιτική στα χέρια σας. Να συνταχθείτε μαζί μας για να χτίσουμε το Βολτ. 

Μάνος Αυγερινός

emmanouil.avgerinos@volteuropa.org

+306946507104

Κατερίνα Γεωργίου 

katerina.georgiou@volteuropa.org