Το Βολτ Ελλάδας για την επίθεση της ΧΑ στην έκθεση στην Καλαμαριά

Το Βολτ Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση μελών του μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην έκθεση καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά και ζητάει από όλες τις νόμιμες πολιτικές δυνάμεις να συνταχθούν μαζί μας και να καταδικάσουν το γεγονός.
Η επανεμφάνιση στους δρόμους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής μας ανησυχεί βαθιά, καθώς δείχνει ξεκάθαρα πως το κίνημα αυτό επιζεί και εξακολουθεί να επιτίθεται. Παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί παράνομο και οι ηγέτες του έχουν φυλακιστεί για εγκλήματα, διαπιστώνουμε με απογοήτευση ότι δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να εξαλειφθούν οι θύλακές του.
Μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινής γνώμης διαφωνούσε με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η διαφωνία ή κριτική προς μια διεθνή συμφωνία δεν μπορεί να εκφράζεται με ρατσιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς. Οι συμπεριφορές αυτές διασύρουν τη χώρα μας και δεν εκπροσωπούν τους πολίτες της, ούτε καν τη συντριπτική πλειοψηφία όσων διαφωνούσαν με τη συμφωνία. Είναι εγκληματικές και δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή προς αυτές.
Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η ανισότητα και ο αντιμεταναστευτικός λόγος έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία και την ανάπτυξη όλο και περισσότερων ακροδεξιών κινημάτων στη χώρα μας. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Βολτ Ελλάδας θέτει τις δομές, την ευρωπαϊκή του εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό του στην υπηρεσία των πολιτών που θέλουν την εξάλειψη φασιστικών και αντιδημοκρατικών δράσεων στις πόλεις και στα χωριά μας.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα οφείλει να είναι δεδομένη.

Μάνος Αυγερινός
emmanouil.avgerinos@volteuropa.org
+306946507104