Δελτίο Τύπου: Ιδρυτικό συνέδριο του Βολτ Ελλάδας

Το Βολτ Ελλάδας πραγματοποίησε το ιδρυτικό του συνέδριο το Σάββατο 11 Μαρτίου στο θέατρο Αλάμπρα στην Αθήνα. Το συνέδριο εξέλεξε το προεδρείο του Βολτ όπως προβλέπεται από το καταστατικό του, τον γραμματέα, το πολιτικό συμβούλιο, την κεντρική επιτροπή του κόμματος και την Επιτροπή Δεοντολογίας, Διαμεσολάβησης και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΔΔΑΔ).

Στη θέση της γυναίκας συμπροέδρου εκλέχτηκε η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και του άντρα συμπροέδρου ο Νικόλας Φουρναράκης. Γραμματέας του κόμματος εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι Μάνος Αυγερινός, Στέφανος Τύρος, Δημήτρης Σακατζής, Κατερίνα Κοντοπίδου, Βαγγέλης Λιάρας, Δημήτρης Μακρυλάκης, Κατερίνα Γεωργίου και Κατερίνα Σερίφη.

Τέλος, στην ΕΔΔΑΔ εκλέχτηκαν οι Ευβούλη Δήμογλου, Νικόλαος Σερέτης, Ιάκωβος Παλαιολόγος, Ροδή Καβούνη, Ιωάννα Βελέντζα, Ευτύχιος Ρουσογιαννάκης και Κωνσταντίνος Ασλάνογλου.

Η Θεοδώρα Φαμπρικέζη δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε την επιλογή στους συμπολίτες μας που λένε δεν έχω τι να ψηφίσω, όλοι είναι ίδιοι, δεν πάω να ψηφίσω, θα ρίξω λευκό. Έχουμε το δικαίωμα και την ικανότητα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια, με πρόοδο, με χαρά.»

Ο Νικόλας Φουρναράκης είπε : «Το Βολτ είναι ένα κόμμα πράξεων, όπου οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες, πρωτότυπες και ορθολογιστικές. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας είναι για την κοινωνία και με την κοινωνία.»

Ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης συμπλήρωσε: « Το Βολτ Ελλάδας, έχει μια δυαδική φύση, και είναι αυτή η δυαδική φύση που απαντάει στο διπλό πολιτικό αίτημα. Ως ελληνικό κόμμα θα εργαστεί προς την κατεύθυνση ρηξικέλευθων, πραγματιστικών λύσεων και ως μέλος ενός πανευρωπαϊκού κινήματος θα εργαστεί συστηματικά με στόχο τον μετασχηματισμό της Ευρώπης.»

Το Βολτ Ελλάδος είναι ισότιμο μέλος του Volt Europa, του μεγάλου κινήματος Ευρωπαίων πολιτών για μια ομόσπονδη, ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη. Υιοθετούμε ανεπιφύλακτα το όνομα Βολτ, που ακούγεται ήδη σε όλη την Ευρώπη και σηματοδοτεί την ενέργεια και τη δυναμική αυτού του κύματος υπεύθυνων πολιτών. Διαμορφώνουμε κοινές θέσεις για όλες τις χώρες της Ευρώπης και εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη δική μας.

Τα παραδοσιακά εθνικά κόμματα, ακόμη κι όταν έχουν καλές προθέσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας. Είναι αρχηγοκεντρικά, συχνά οικογενειοκρατούμενα και βασισμένα σε ιδέες του παρελθόντος. Όμως πολλά από τα σημερινά προβλήματα δεν έχουν σύνορα και φυσικά δε γίνεται να αντιμετωπιστούν μόνο σε εθνικό επίπεδο. Η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, η ορατή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, απαιτούν τη συνεργασία όλων των λαών πάνω σε νέες βάσεις. Ο πανευρωπαϊκός άξονας του Βολτ εξασφαλίζει ότι αυτές οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με ενιαίο σχέδιο. 

Επιπλέον, στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε παθογένειες που δημιούργησε ένα κράτος κομματικό και πελατειακό. Τα υπάρχοντα κόμματα έχουν αποδείξει διαχρονικά πως θέτουν το συμφέρον τους υπεράνω του εθνικού. Δεν έχουν καταφέρει να συνεργαστούν για να αποκτήσουμε αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και μακρόπνοη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Η παιδεία ποτέ δεν ήταν πραγματική τους μέριμνα. Ο πολιτισμός το ίδιο. Ο κρατικός μηχανισμός διαρκώς διογκώνεται προκειμένου να βολευτούν “τα δικά μας παιδιά”. Και επειδή όλα αυτά χρονίζουν, η αποχή από τα κοινά για πολλούς έγινε μονόδρομος. Αλλά σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν πολίτες με όραμα, που αγωνιούν για τον τόπο τους, αποφασισμένοι να ηγηθούν ενός κινήματος αρχών και αξιών.  Σας καλούμε όλους να μην περιμένετε παθητικά τη λύση που θα έρθει από κάποιους άλλους, εάν και κάποτε. Πάρτε την πολιτική στα χέρια σας. 

Συνταχθείτε μαζί μας για να χτίσουμε το Βολτ, να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης!