Το Βολτ Ελλάδας για τον αποκλεισμό του Πράσινο & Μωβ από τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Το Βολτ μετά την 11η Μαρτίου και τη διεξαγωγή του ιδρυτικού του συνεδρίου έθεσε ως προτεραιότητα την συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές, με πλήρες πρόγραμμα, με θέσεις, με στελέχη αφοσιωμένα και με διάθεση να αλλάξει την πολιτική.

Με λύπη πληροφορούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας και όλους/ες όσους/ες μας υποστήριξαν τόσο ένθερμα τους τελευταίους δύο μήνες ότι λόγω τεχνικής παράλειψης της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ κατά τη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων δεν είναι δυνατό να συμμετάσχουμε στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Αναλαμβάνουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί ως μέλος της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ.

Για όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και τους συνδυασμούς κομμάτων ήταν ξεκάθαρο ότι ο ψηφιακός τρόπος υποβολής των υποψηφιοτήτων δημιούργησε σειρά τεχνικών ή/και θεσμικών προκλήσεων, μέρος των οποίων αναγνώρισε και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο περιορισμένος χρόνος εξοικείωσης των χρηστών με την πλατφόρμα (μόλις 48 ώρες) καθώς και η παντελής έλλειψη δικλείδων ασφαλείας σε περιπτώσεις σφαλμάτων ή παραλήψεων συνέβαλαν ώστε αρκετά κόμματα και συνδυασμοί να μείνουν εκτός εκλογών. Η παρουσία των προκλήσεων αυτών μάς οδήγησε, μετά από παρότρυνση των έγκριτων νομικών μας συμβούλων, στην απόφαση να υποβάλλουμε ένσταση, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Το θέμα έχει γνωστοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και στους Ευρωπαίους συμμάχους μας, από τους οποίους έχουμε λάβει συγκινητική υποστήριξη. Τις τελευταίες μέρες έγκριτοι πανεπιστημιακοί και νομικοί εγείρουν με άρθρα τους στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέμα δυσλειτουργίας της Δημοκρατίας.

Το Πράσινο και Μωβ παραμένει ενεργό. Θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και θα βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Ως Βολτ, σας ευχαριστούμε όλους για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίσουμε, πάντα με γνώμονα τις αξίες μας! Σύντομα, θα αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Το Βολτ ήρθε για να μείνει. Προχωράμε δυναμικά στις επόμενες μάχες!

Μάνος Αυγερινός
emmanouil.avgerinos@volteuropa.org
+306946507104
Κατερίνα Γεωργίου
katerina.georgiou@volteuropa.org