Απαντητικό Δελτίο Τύπου στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών

Το ιδρυτικό συνέδριο του Βολτ Ελλάδας το Σάββατο 11 Μαρτίου έτυχε ευρείας κάλυψης από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας.  Επίσης πολλές ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter ) αναπαρήγαγαν την είδηση.  Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δημοσιογράφους – ιδιαίτερα τον κ Γιαννακίδη για την επιτόπια μαρτυρία του – για το ενδιαφέρον που δείχνουν στο κόμμα μας και για την κάλυψη. Παρόλα αυτά το Βολτ Ελλάδας οφείλει να διευκρινίσει:

  1. Το Βολτ Ελλάδας ΔΕΝ είναι το Ποτάμι ή κάποιο άλλο προϋπάρχον κόμμα. Το Βολτ Ελλάδας αποτελεί το ελληνικό του τμήμα του VoltEuropa που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο Brexit, στον λαϊκισμό και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.  Βολτ κόμματα υπάρχουν ήδη και σ΄άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
  1. Το Βολτ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ΔΕΝ έχει εκλεγμένους αντιπροσώπους στο γερμανικό κοινοβούλιο όπως πολλά άρθρα αναφέρουν. Στις Ευρωεκλογές του 2019 εκλέξαμε έναν ευρωβουλευτή -από τη Γερμανία- τον Damian Boeselager ενώ έχουμε παρουσία σε δύο εθνικά κοινοβούλια: της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας.
  1. Το Βολτ Ελλάδας βάζει ψηλά στην ατζέντα του τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς επίσης και τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ, την κλιματική κρίση, την οικονομική ευημερία, την αξιοκρατία και τη γεωστρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. 
  1. Το επίσημο logo του κόμματος είναι το όνομά μας με λευκά γράμματα σε μωβ φόντο και όχι τα χρώματα που παρουσιάστηκαν σε πολλές δημοσιεύσεις.
  1. Το Βολτ Ελλάδας στοχεύει να φέρει νέα ενέργεια στην πολιτική ζωή της χώρας και της Ευρώπης. Χαρακτηρισμοί όπως  κομμουνιστές, φασίστες, νεοφιλελεύθεροι ή οτιδήποτε άλλο ΔΕΝ αντιστοιχούν ούτε χαρακτηριζουν κανένα από τα μέλη μας. Αντλούμε ιδέες και προτάσεις της σοσιαλδημοκρατίας, του σύγχρονου κοινωνικού φιλελευθερισμού, της πράσινης οικολογίας και του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Είμαστε Έλληνες πολίτες που δεν αντέχουμε άλλο την κοινωνική και πολιτική  καταβαράθρωση της χώρας μας και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να γκρινιάζουμε ή να απέχουμε. 
  1. Το Βολτ Ελλάδας ΔΕΝ έχει χορηγούς και σπόνσορες. Χτίζουμε ένα κόμμα από το μηδέν με τις δωρεές των μελών του. 

Τέλος σημειώνεται πως για την πλειοψηφία των δημοσιευμάτων δεν μας ζητήθηκε  επιβεβαίωση των αναγραφόμενων, ούτε διασταύρωση των πληροφοριών. Θέτουμε στη διάθεση των δημοσιογράφων τα στοιχεία μας για οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας. 

Τους ευχαριστούμε ξανά για το ενδιαφέρον τους και για την πολύτιμη δημοσιότητα που μας έδωσαν.